Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Det regnar i Ökenland

2009-01-18

Inte skall det väl regna i Dubai? Jag är inte beredd på att stå ut med dåligt väder här i ökenland. Hemma är det ok om det regnar och är grått i 350 dagar i sträck men inte här. Här skall man ligga vid poolen, lapa sol och sträcka ut sina bruna ben i bekväm solstol.  

Regnperioden med tillhörande obligatoriska översvämningar infaller i januari, så det är kanske inte så konstigt att det regnar. Min man ringde hem en morgon i veckan och upplyste mig med dramatisk röst om att det regnade där han befann sig. Han ansåg att ovädret närmade sig vårt hem och gav order om att dra ut alla sladdar till televisioner och datorer. Bråttom var det! Jag sprang runt bland alla kvadratmetrarna och drog i alla sladdar jag hittade och intog sedan en bra utsiktsplats på balkongen. Nu vankades det åskväder, häftigt.

Det kom en liten droppe regn och en liten blixt men mycket mer än så blev det inte, just då.  När barnen kom hem gick vi ner till lekplatsen iklädda regnställ. Lekplatsen och sandlådan var full av barn. Mina barn var de enda i regnställ och folk tittade undrande på dem. En kvinna utbrats: ”Oh, they are so cute, they look like firemen”.

De andra barnen rullade rundor i sanden med sina tjusiga märkeskläder och jag tittade lika undrande på dem. Om mina sötnosar hade haft så flotta kläder så skulle jag inte stå ut med att se dem rulla runt i en våt sandlåda. 

På kvällen kom det omtalade åskvädret som nästan kunde tävla i samma klass som Atlantis fyrverkeri, vad beträffar ljus- och ljudeffekter.