Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Andra fruar kan inte klä sig

2009-01-22

Häromsistens var jag och min man bjudna på en galamiddag. Utan tvekan tackade vi ja. Tvekan kom sedan när det var dags att välja en passande toalett. På inbjudan stod det tydligt att klädkoden var: Black Tie. När männen skall klä sig i svart fluga d.v.s. smoking då kan kvinnan välja en cocktail klänning eller en lång klänning. Så hur svårt kan det vara? Jo, nu är saken den att en del expats här i Dubai, varken har stil, smak eller det allra minsta hum om etikett.

Vi har vid ett annat tillfälle varit på en elegant galamiddag. Jag valde en vacker aftonklänning och förväntade mig att andra damer gjorde detsamma. När vi anlände till festen insåg jag kvickt att de andra kvinnorna hade tagit klädkoden med en klackspark. De hade bara hoppat i det plagg som hängde längst fram i garderoben. En del struttade ogenerat runt i vanliga byxor och små toppar som inte täckte de nedersta bilringarna. De damernas brist på respekt för klädkoden fick mig att känna mig som en utspökad och övervintrad påfågel.  

Ja, så var det dags igen. Hur klär vi oss? Vi kollade med våra vänner jo, de skulle följa klädkoden, smoking och långklänning. Jag dammade av den blå blåsan igen, drog den över huvudet och snörpte åt snörlivet i ryggen. Klar.  

Väl framme insåg jag kvickt att även denna gång var jag FEL (fast egentligen är det alla andra som är fel). Festen hölls på en gräsmatta så redan där uppstod problem. Det är inte enkelt att ha stilettklackar på en gräsmatta. Det är inte heller särskilt praktiskt med en lång klänning med tillhörande underkjolar på en gräsmatta. Min blick föll ganska snart på ett kvinnfolk klädd i jeans. JEANS! Hur kan man välja blåjeans när klädkoden är Black Tie? Inte långt bort från henne stod ett annat fruntimmer i stövlar som hon kombinerad med ett par shorts. Inte nog med det, en tredje donna hade valt en t-shirt med trycket bébé i glittriga bokstäver på brösten. Jag blev mer och mer förtretad och kände mig återigen oerhört prålig i min glittriga stass.

Supén gjorde mig om möjligt ännu mer butter. Middagen bestod nämligen av hela musslor i spad. Slabbigt! Hur lyckas man på ett elegant sätt att sörpla i sig musslor? Detta är ett fullgott exempel på vad vi lyxfruar i Dubai måste stå ut.