Family in Dubai

Betraktelser.

Följ oss och gilla oss på Facebook! Med ett snabbt klick är du där. KLICK

 

 

Så var det dags igen...

2012-06-07

…att hitta ett sommarboende.

Samma visa år efter år. Jag minns mycket väl hur det kändes inför förra årets sommar.  Jag skrev en betraktelse om det, läs den gärna här.

En del av förra årets sommar tillbringade vi i en semesterby, village vacances på Rivieran. Det är ett jätte område som är uppbyggt som en by men allt är semesterbostäder. Man hyr in sig och kan sedan njuta av ”la belle vie” utnyttja servicen som erbjuds i form av ”gymnastique douce” (husmorsgymnastik), club enfants (barnklubb) och piscine à vagues (hela havet stormar). Den där vågmaskinen var en festlig syn vill jag lova, poolen var ganska liten och vågmaskinen överdimensionerad. Det hela liknade mest en jätte centrifug. Lekledarna körde den för glatta livet var trettionde minut. Innan stormen drog igång föregicks den av ett varningsutrop på 5 olika språk. Det var inte lätt att ignorera denna aktivitet som startade vid 8 och slutade vid 20.

På kvällen med start runt åttasnåret nappade två pajasar åt sig en megafon som de vrålade i under flera timmar. Jag misstänker att det var någons sorts underhållning. Strax efter midnatt varje kväll bjöds det på fyrverkerier som avslutning på kvällens högljudda party. Efter den sista smällen kunde man äntligen slumra in.

Dessa ställen har sina fördelar, det kryllar av fransmän och jag gillar fransmän, man får fransk mat på restaurangerna och franska croissanter till frukost, det gillar jag också. Man får prata franska, underbart språk och barnen har kul på de franska barnklubbarna.

Varför åker vi inte dit igen? Först och främst så är det dyrt. För det andra så är man liksom inte hemma, jag kan inte riktigt koppla av. Det skulle kännas skönt att kunna sitta i sin egen soffa, kunna laga mat i sitt eget kök där det finns utrustning (jag hade släpat med mig en hel väska med husgeråd från Dubai) och kunna bjuda familj och vänner på middag. Å faktiskt så hade det ju varit underbart om det blev tyst och lugnt någon gång.

Hur gör alla andra som bor i Dubai? Jo alla andra har ett eget sommarhus eller så har de föräldrar som har ett hus för mycket som de gärna lånar ut. Det mest generös jag har hört är en kvinna som berättade att henens föräldrar flyttar ur sitt hus i Stockholm för att hennes dotter och familj skall kunna flytta in. Var tar föräldrarna vägen? De flyttar in i sin kolonistuga! Hoppas att den kolonistugan är större än de som jag har sett längs Söder Mälarstrand. Detta gav mig genast en idé som ja skall framföra till mina föräldrar. Vi har alltid tillbringat våra somrar på Österlen, min mamma har sina rötter där. Längs med stranden i Ystad finns badhytter på 2m2 ungefär, extremt små i alla fall. En sådan var nyligen till salu för makalösa 100 000! Om vi köpte en sådan till dem så kanske de kan flytta in där under tre sommarmånader? Strandnära, snabbstädat och låg energikostnad. Kanon helt enkelt.

Jag återkommer när jag har framfört den idén till dem. Håll tummarna att de nappar på förslaget!

 

Antal kommentarer: 3

2012-06-07 12:34:06 - Emma Dahlén

Varför köper ni inte er ett eget hus? Det skulle nog göra somrarna enklare8-) Lycka till i alla fall med boendet!

2012-06-07 13:33:54 - Annika Andersson

Varför byter ni inte hus med någon? Jag skulle själv tycka det vore kalas att få extra värme i Dubai. Vi bor i ert hus och ni bor i vårt hus???;)

2012-06-09 12:23:11 - Veronika

Jag tycker att det verkar kul att prova nya ställen varje år. Ingen risk att ni blir uttråkade, det är väl jätte bra. Så blir det någon badhytt för dina föräldrar?
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)