Family in Dubai

Betraktelser.

Följ oss och gilla oss på Facebook! Med ett snabbt klick är du där. KLICK

 

 

Vi är husägare! (Tack för alla tips jag fick efter förra betrakteslen).

2012-09-18

Nej, de ville inte bo i en badhytt.

I år började jag leta ett sommarboende i januari men det var förtidigt. Tiden gick och plötsligt var det april men då var det var försent. Då ledsnade jag och sa till min käre make att nu åker vi hem och köper ett hus. Så gjorde vi det, så där bara. Min mans bror med 15-åriga dotter kom till Dubai och höll ett öga på barnen när vi var i Ystad. Han hade aldrig varit i ett kök tidigare så mina barn fick äta okokta gröna bönor, sönderkokt spagetti (det hade tydligen varit en vit, slemmig gröt), rått kött och obegränsat med glass. De tyckte att det var jätte kul med nytänkande i köket och vill gärna att han lagar mat igen.

Ystad är ett ställe jag verkligen gillar och jag har varit på Österlen sedan jag låg i mammas mage. Vi har all mammas släkt där och jag känner mig hemma. Min man håller med (visst är det härligt när man har en man som tycker samma som en själv!). Att köpa ett hus i Ystad var på tapeten redan förra året men vi hittade aldrig något som passade i både pris och smak. I år såg vi ett hus på nätet som verkade som byggt för oss. Det byggdes 1908 och vi båda vill ha ett gammalt hus med själ i. Vi åkte hem under ett par dagar i slutet på april, såg huset två gånger och slog till. Det känns toppen! Vi är båda otroligt glada över detta hus.

Nu är vi i full färd med att organisera en flytt från Frankrike där vi har en tredjedel av vårt bohag och en annan flytt från Dubai. Nej, nej, vi skall inte lämna Dubai. Vi skall bara skicka tillbaka de saker som kom hit av misstag, vilket var en hel del. Jag har även köpt 23 stora blå utekrukor som vi skall skicka hem härifrån. De är snygga, billiga och det är klart man måste ha något som påminner om Dubai i Ystad.

I år skall vi fira midsommar i Sverige för första gången på 5 år och det skall bli toppen. Delar av familjen kommer till vårt nya hus och där skall vi sova på luftmadrasser, äta mat på golvet och laga mat över öppen eld (eller köpa ett start up kit från IKEA) och beundra mina 23 krukor.  

Har ni vägarna förbi Ystad så är ni välkomna på en kopp kaffe, ta med er koppar!

Antal kommentarer: 4

2012-06-21 10:17:46

Trevligt, jag kommer ikväll.
Emma

2012-08-09 10:18:13 - Gunilla Esbjörnsson, gunilla.esbjornsson@hotmail.com

Hej Johanna!
Jag läste reportaget om dig i Borås Tidning och var ju tvungen att kolla in din sajt (jätteintressant och underhållande läsning!). Vi gick i gymnasiet ihop (jag hette Larsson då). Kanonkul att se och läsa om vilket liv du lever! Ha det gott i både Ystad och Dubai!
/Gunilla

2012-08-13 08:47:14

Hej Gunilla!

Vad roligt att höra från dig! Var finns du? Vad gör du? Hur har du det? Vad roligt att du gillar min sida! Stor kram och fortsatt trevlig sommar. Mvh Johanna

2012-09-02 15:14:01

Hej igen!
Ja jag har väl inte flyttat så långt... Bor i Torestorp med familj: make och tre barn, 10, 12 och 15 år. Jobbar på ett IT-företag i Göteborg med webb och kommunikation inom turismnäringen. Trivs suveränt både i Torestorp och med jobbet. Umgås en hel del med Veronica Johansson och hennes familj (de bor i Öxabäck). Ja det var väl lite kort om hur jag har det.. Ha det jättegott, kram!
/Gunilla
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)