Family in Dubai

Betraktelser.

Följ oss och gilla oss på Facebook! Med ett snabbt klick är du där. KLICK

 

 

God Jul och Gott Nytt År

2012-12-24

God Jul och Gott Nytt År

Hösten har gått rasande fort och nu är det plötsligt julafton. Hur kan det vara jul när solen strålar, min nyplanterade rosa ros blommar och mördarsniglarna går på upptäcktsfärd? Jag har inte tagit fram långkalsongerna och ingen har vinterkräksjuka. Jul är det i alla fall, hur konstigt det än känns.

Egentligen vill jag fira jul hemma med snö och adventsstjärnor i allas fönster. Julen skall vara med familjen. Julen är viktig för mig. En av de bästa stunderna är julottan, ju tidigare på morgonen desto härligare. Min pappa har alltid pläderat för julottan och nu äntligen har jag insett tjusningen. Jag vill alltid julmaxa. Massor med pynt och massor med hemlagad julmat. Jag är dock mentalt i slutet på november. Även om jag lider av tillfällig mental försening så är det jul i alla fall.

Min man och jag blev bjudna till Los Angeles för att vara med på X-factor finalen med bl a Britney Spears och Simon Cowell som domare. Om vi hade åkt skulle vi kommit hem igår. Vi bestämde oss för att inte åka eftersom att det hade blivit omöjligt att få till julen då. Min ursprungsplan var att ta med mig laxen till LAX och grava den på plats och sedan ta hem den hit igen, i handbagaget. Fast vem vill flyga med en gravad lax i lilla handväskan? Jag fick ringa Ms Spears och vänligt meddela: ”Sweatheart, du får klara dig utan oss på finalen och partyt. I must put the salmon in the grave”. ”Sure”, sa hon. Vi har inte hunnit titta på alla programmen så inte vet jag hur det gick för dem därborta i staterna utan oss.

Barnen tittar på adventskalendern och jag lägger en sista hand vid familyindubai. Under förmiddagen styr vi kosan mot Ski Dubai för lite kyla och frost. Julen kommer traditionsenligt inledas med Kalle Anka sedan julbord och en runda monopol. Julen blir inte vit här i öknen men den blir god. Jag har kylskåpet fullt av hemlagad julmat, allt pynt är framme, julhälsningarna är utskickade, vänner är inbjudna, alla barnens 60 naglar är klippta, och julklapparna är inslagna. Pricken över i blir en semesterresa till Vietnam den 31 december.

Så från oss alla till er alla, en riktigt God Jul...

...och ett Gott Nytt År!

Antal kommentarer: 2

2012-12-28 22:53:58 - Majsan, Majs84@hotmail.com

Gott Nytt År på er!
Våra barnbarn o dotter kom hem till snö men tyvärr försvann den samma dag! Men dom var ute i den som fanns kvar o kom in dygnsura :-).
Ha det så skönt på semestern! Hoppas få en liten betraktelse därifrån!
Hälsningar från Skåne, Ängelholm

2012-12-30 14:22:48

Hej Majsan! Mina föräldrar kommer från Åstorp och Kvidinge, det är vägg i vägg med Ängelholm. Jag har firat alla jular fram tills att jag var drygt 20 år just i Åstorp och Kvidinge. Jag hoppas att din dotter och barnbarn ändå har en skön jul trots snöslasket. d
Det kanske har snöat igen? Om jag får tid så knåpar jag ihop några rader om Vietnam. Gott Nytt År! Mvh Johanna
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)