Family in Dubai

Betraktelser.

Följ oss och gilla oss på Facebook! Med ett snabbt klick är du där. KLICK

 

 

Hur äter man brunch på Burj al Arab?

2013-03-10

Finns det ett speciellt sätt att äta brunch? Behöver man läsa en hel betraktelse om det? Absolut. Man skall aldrig göra något i Dubai utan att först ha läst mina instruktioner :-)…

Dubai är ett land för den stora plånboken. Den enda gång man verkligen känner att man handlar billigt är när man köper diamanter och exklusiva bilar men det är ju som bekant inte varor som står på shoppinglistan varje dag.

När man brunchar på Bursk (som vår dotter säger) gäller det att ha en klar strategi när man stegar in i Skyview Bar därför att:

Burj har inga klippkort.

Burj har aldrig rea.

Burj erbjuder aldrig två till priset av en.

Folk som vill pruta göra sig icke besvär.

Hur gör man då för att känna att man överlistar Burj al Arab och att man får valuta för sina 560AED (c:a 1000sek)?

Beställ bord till klockan 11 så att man kan sitta där i flera timmar och även ha tid för välbehövliga pauser och toalettbesök.

Ät ingenting på hela morgonen så att du säkert är vrålhungrig. (De riktigt listiga äter heller inget kvällen före och sticker sedan ut och springer i en timme på morgonen).

Klä dig strategiskt. En löst sittande klänning är nödvändigt. Magen måste få plats att spännas ut. Breda skärp i midjan är bara för amatörer.

Innan man sätter tänderna i delikatesserna är det en god idé att ta ett varv och verkligen ladda för och planera hur, man på det mest ekonomiska sättet skall hantera utbudet.

Drick max ett glas av de färskpressade juicerna (de ingår i buffén men är de mättande och inte så dyra). Känner du dig törstig så sörpla i dig iskalla ostron, det är en ganska blöt föda (å dyr!).

Tanken är alltså att satsa stenhårt på den mat som är exklusiv och dyr. Ta bestämda steg mot den iranska kaviaren. Här kan man tjäna pengar… Ju mer kaviar man äter desto mer tjänar man, typ. Iransk kaviar är kolossalt gott och man kan äta stora mängder utan att känna sig det minsta mätt men man blir törstig så man får passa sig. Annat är det med gåslevern, den blir man inte törstig av men man blir däremot mätt. Det gäller att gå lite varsamt fram så att den inte sätter sig som en propp i halsen. Ni ser, det är inte lätt att äta buffé. Nu till hummern, det är nu agnarna skiljs från vetet. Jag är en rackare på att äta hummer och utan större ansträngning kan jag äta tre stycken, hela. Fördelen är att det tar tid för att alla klor skall rensas och under tiden man gör det hinner man bli hungrig igen.

Så var det dags för sushi. Om man inte äter alltför många bitar med ris så kan man få ner en hel del av den råa fisken. Det är ju så gott att man nästan glömmer att man har en plan och en strategi. Ta ett par bitar dumplings också, de ligger precis i närheten. Några exklusiva ostar bör slinka ner, gärna med lite fikonkompott till men för allt i världen, hoppa över brödet! Bröd är billigt och det har man hemma.

Det gäller att ha några kubikcentimeter kvar i kistan för de hemgjorda desserterna, glassen och pralinerna. Här kroknar de flesta men inte jag! Jag klarar galant att äta flera bakverk och som grädde på moset tar jag, ja just det, grädde! I Dubai får man aldrig riktig vispgrädde på restauranger för det är alltid sådant där sliskigt tjaffs på sprutflaska utom på just Burj. Dessa sötsaker toppar jag med praliner. För er proffs som fortfarande har pyttelite plats kvar kommer nu det ultimata triumfkortet, cappuccinon. Det ingår te och kaffe i brunchen och på cappuccinon får man bladguld, alltså tar man cappuccino. Detta bladguld blir lite av ett kvitto på att man har gått på plus. När serveringspersonalen efter några cappucinon inte längre serverar guld på skummet så betyder det att har ätit för sina 560 dirhams. Nu kan man, mycket nöjd med sig själv, åka hem och vila ut på soffan efter ännu en lyckad ”ekonomisk” dag i Dubai!  

 

 

 Utsikten kan man inte se sig mätt på ...

 

 

 ... för att bli mätt behövs efterrätt!

 

 

 Jag laddar för desserterna.                                     Den här grabben (i heltäckande skyddsklädsel)  har                                                                                               inte  läst mina instruktioner. Han satsar på billig banan.

 

 

 

 

Antal kommentarer: 1

2023-01-16 09:37:07

Muy bien mu
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)