Family in Dubai

Betraktelser.

Följ oss och gilla oss på Facebook! Med ett snabbt klick är du där. KLICK

 

 

För varmt för en tant.

2012-09-18

Vi haft mellan 40-43 grader sedan vi kom tillbaka hit för två veckor sedan. När jag berättar det för nära och kära hemma utbrister de: ”Åh, vad härligt. Jag önskar att vi också hade det så varmt!” Nej, tänker jag det kan du inte mena. Det är svårt att föreställa sig hur varmt 42 grader är. Värmen är alltid lättare att hantera innan sommaren dels för att man vänjer sig successivt dels för att man vet att man snart slipper ifrån eländet. Nu blir man lika chockad varje gång man kommer utanför dörren. Vad finns det att göra åt det? Inte mycket, stanna inne och vänta på bättre tider.

Sommaren har varit ovanligt lång för oss. Vi har ju som bekant köpt oss ett hus i Ystad och där har vi varit i nästan tre månader med undantag för några avstickare hit och dit. Det har inte varit alls så dumt. Jag har återupptagit aktiviteter som städning, strykning och trädgårdsarbete. När jag först gav mig på toaletten kände jag mig lite ringrostig men jag var snabbt med i matchen igen och sedan drabbas jag av något som jag kan bedöma som städmani. Jag förstår inte var städbehovet kom ifrån men kanske har det liksom trappats upp under de år vi har haft städhjälp här i Dubai. Nu blev jag tvungen att städa ikapp mig. Samma sak gäller strykningen, allt som går att stryka strök jag och sorterade i prydliga högar. Trädgården attackerade jag från alla håll och det är ju jättekul med trädgårdsarbete! Städningen är väl inte riktigt lika festlig men vilken skön känsla man får av ett rent hem när man städat det själv!

Jag har själv tagit på mig rollen som hemmafrun under tre månader och jag klarade det galant. Under tiden läste jag en bok om tanter, ”De sista tanterna” av Fatima Bremmer och den kan jag varmt rekommendera. Vad jag insåg är att jag är en tant och det har jag varit i säkert 20 år! Vad är signifikant för en tant? Man skall ha sherry i skafferiet, brodera och baka eget matbröd. Ett riktigt kallskafferi har jag tyvärr inte men däremot sherry. Broderierna jag gjort är många, detsamma gäller matbröden. Allra helst skall man klä sig traditionellt och med det menas oberoende av pågående mode, allra helst i någon stormönstrad klänning med knäppning fram och med en beige poplinkappa utanpå. Klädseln har jag inte tagit till mig (ännu) men annars är jag en riktig tant.

Tanter tycker inte om hetta så jag håller mig inne några veckor till med mitt broderi och min sherry medan jag väntar på att surdegsbrödet skall jäsa klart.

 

Vårt nya hus.

Antal kommentarer: 5

2012-09-19 13:59:01 - Emelie

Är det inte lite trendigt att vara tant? Du ser ju inte ut som en tant på bilden men kanske har du en tant inom dig:)Kul läsning du bjuder på! Hälsningar Emelie.

2012-09-21 15:54:45 - Majsan

Hej!
Äntligen en ny betraktelse, som jag har väntat :) Vi har haft vår dotter o barnbarn hemma gott 2 månader i sommar, fast i eget hus som de köpte ifjor. Men det är alltid något barnbarn som vill sova över hos oss. Har träffat en tjej som f n bor i Ystad flera ggr i sommar som jag tidigare träffat i Dubai. Är väninna till vår dotter och de lärde känna varandra för 14-15 år sedan i Dubai. Blir nog ingen mer Dubairesa i år för vår del eftersom de planerar att komma hem igen till jul.
Ser fram emot nästa betraktelse!

2012-09-24 17:48:14 - Ann-Charlotte

Hej!

Nu är det dax att ge ut betraktelserna i bokform!

2012-09-27 09:51:30 - Emelie

Men, nu ser jag att du inte ser alls tantig ut på de senaste bilderna du lagt in på dig och prinsarna;)

2012-09-27 10:50:22 - Johanna

Hej Majsan!

Ja, denna gången blev det ett stort glapp mellan betraktelserna. Jag hoppas att jag får nya uppslag inom kort och kan bjuda på en ny. I väntan på det får du hålla tillgodo med mina senaste bilder på en prins från Saudi. Vad roligt att du följer vad jag skriver!

Mvh Johanna
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)