Family in Dubai

Betraktelser.

Följ oss och gilla oss på Facebook! Med ett snabbt klick är du där. KLICK

 

 

Ferrari 458 Italia

2012-02-18

 

OMG, vilken häftig kväll! Om någon frågat mig för fem år sedan om chanserna att jag skulle få köra en Ferrari så hade jag svarat att den chansen är ganska liten, obefintlig rent av. I Dubai är allt möjligt, så nu har jag gjort det! Inte nog med att jag har kört en Ferrari, utan jag har kört en Ferrari på F1 banan Yas Island, rankad som en av de bästa banorna i världen med två av Ferraris testpiloter.  Jag har även åkt med en före detta F1 förare, i en Ferrari, på F1 banan. Vad säger man? OMG!

Jag fick beröm av testpiloten för min körning (det fick inte min man, utan till honom sa testpiloten att han skulle vara lite försiktigare i kurvorna J). Detta beröm kommer jag leva länge på! Jag orsakade viss munterhet hos testpiloten när jag undrade var blinkers satt när jag skulle svänga in i första kurvan. Man blinkar inte i dessa sammanhang.

Innan vi fick hoppa in i vrålåket fick vi en lång genomgång av bilen och hur man skulle köra. Det är inte riktigt samma sak att köra en Ferrari på bana i 200km/timme som att ta en shoppingtur med sin Fiat. Testpiloten som var en mycket sympatisk italienare, övertygade mig faktiskt om att Italia är den ultimata shoppingbilen, jag vill gärna tro honom. Hur man håller i ratten är mycket viktigt, växla gör man med händerna på två spakar bakom ratten. Jag blev uppmanad att trampa gasen i botten vid många tillfällen och det tvekade jag inte på. Återigen, OMG, vad fort det går! Bilen kommer upp i 0-100km/h på 3,4 sekunder. Det gick så fort att jag gav till ett glädjetjut och släppte ratten. Testpiloten blev lite skärrad och var sedan övertydlig med att man absolut inte släpper rätten när man kör en Ferrari i 200km/h på en F1 bana.

Kvällen började 20.30 och vi var inte klara förrän 00.30. Adrenalinet rusade i blodet så det var inte möjligt att sova då. Jag tror jag somnade till precis när Ruben bestämde sig för att det var morgon. I kväll kryper jag till kojs tidigt och drömmer om italienare nej, Italia menar jag förstås!

 

 

Paddocken, bara Ferrari så långt ögat kan nå.

Snygga bilar eller hur!

 

Min man i startgropen!

Olivier är koncentrerad.

 

Min tur.

Tänk att lilla jag skall ut och köra en Ferrari.

 

Nu kör vi!

Redo!

 

Alla mina italienska testpiloter!

Sällskapet kan man inte klaga på, inte bilen heller.

 

Antal kommentarer: 10

2012-02-18 17:20:28 - Anders Mattsson

Hej Johanna! Vi kommer flytta till Dubai till hösten och nu när jag ser dessa bilder känns beslutet ännu mer rätt:)! Hälsningar Anders m. familj.

2012-02-18 18:22:17 - Sofia B

Jag kan bara hålla med, snygga italienare. Jag skulle gärna ta en tur med dem även om det var i en fiat:P.

Det är så kul att läsa vad du skriver!

2012-02-20 08:37:28 - Eva Andersson

Äntligen så kan jag också se bilderna! Den som väntar på något gott...

2012-02-21 07:59:12 - Anna-Lena , annalena1970@hotmail.com

Du passar väldigt bra i den bilen och jag förstår att det är en perfekt shoppingbil. Tänk så enkelt att glida in på Mercatos trånga parkeringsplats med en Ferrari istället för de stora åbäken vi åker omkring med idag. Jag undrar bara om man måste ha hjälmen på när man åker på shoppingtur? :)

2012-02-21 11:09:54 - Johanna

Hej Anna-Lena!
Tack för ditt inlägg:)Jag rekommenderar varmt hjälm när man är ute i Dubai trafiken. I vissa fall kan man även behålla den på under själva shoppingen...
Kram(heart)Johanna

2012-02-25 22:16:13 - Susanne, zuzi_34@hotmail.com

Hej

Jag ska åka till Dubai nu i slutet av feb med min familj, s nu behöver jag tips på billig och rolig shopping. Jag har för mig att du tipsade om nått som du kallade för "Dubai´s Ullared"? Dragonmart tror jag det hette, massa kopior eller nått? Vill gärna hitta nått billigt ställe som kanske har lite "tingeltangel krafs" haha. Blir nog uppskattat hos min 6åriga dotter.
Susanne

2012-02-26 13:11:32 - Johanna

Hej Susanne!

Tack för ditt inlägg.

Dragonmart ligger lite utanför centrum, www.dragonmart.ae Det finns precis allt där och det är billigt men stället är inte särskilt inspirerande. Tingeltangel finns det gott om på Dragonmart:)

Vill man shoppa och samtidigt få inspiration och njuta lite av flärden i Dubai rekommenderar jag Dubai Mall. Åk dit en kväll och passa på att se det mäktiga vattenspelet.

För kopior är det området Karama som gäller (tänk på att försäljning av kopior egentligen inte är tillåtet).

Ha en härlig semester och lycka till med shoppingen!

Mvh Johanna

2012-02-26 13:28:31 - Lotta

Jag tror att hjälmen skall sitta på om man shoppar på rea!

2012-05-12 16:02:58 - Majsan

Jag var med på hotell Armani Burj Kahlifa ifjol när 458 kom inkörande framför de dukade borden med vattenspelet i bakgrunden med sång av Sarah Brightman och Andrea Burcelli Time too say goodbye. Det var mäktigt!

2016-01-28 12:53:25 - Kristin, kristin.auren@gmail.com

Hej!

Jag, min sambo och några vänner ska åka till Dubai om några veckor. Sambon fyller 40 år och jag vill så gärna att han ska få testköra en Ferrari.
Det låter helt galet roligt det du och din man gjorde. Hur bokade ni detta och vad kostade det? ser att detta inlägg är från 2012, men kommer du i håg hur du bokade?
finns det någon hemsida?
detta vore en toppen idè.
Jag hade annars tänkt hyra en ferrari för en timme, men när man får köra en sådan racerbil vill man nog gasa på lite och inte vara ute på gatorna i Dubai :-)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)